Csoportos balesetbiztosítások

Sajnos a munkahelyi balesetek száma évről évre emelkedő tendenciát mutat. Napjainkban nagyságrendileg évi húszezer, három munkanapon túl gyógyuló munkahelyi balesetet jelentenek a hatóságoknak, amelyek jellemzően 8-30 nap munkakieséssel jártak. Nem ritkák azonban a 30-100 napos felépülési időszakok sem.

A csoportos balesetbiztosítások közkedvelt béren kívüli juttatási formák, hiszen egy a felelős vezetői működés részeként a munkatársak anyagi megbecsülésén túl, egyre több cég gondoskodik kollégái biztonságáról is.

A balesetbiztosítás olyan védelmi szolgáltatás, ami egy váratlan baleset, haláseset vagy sérülés esetén nyújt segítséget. Lényege, hogy a bajban, a biztosítottnak vagy hozzátartozóinak anyagilag legyen mire támaszkodniuk. Kiemelten hasznos megoldás, hiszen gyakori, hogy a balesetet szenvedett személy átmenetileg kiesik a munkából és visszatéréséig költséges felépülési időszakot él meg.

Egyes balesetbiztosítási formák kombinálhatóak élet-és egészségbiztosítási fedezetekkel egyaránt, ennek köszönhetően a vállalat igényeihez leginkább illeszkedő konstrukciót tudjuk összeállítani.

Tökéletes megoldás lehet azoknak a munkáltatóknak, akik a béren kívüli juttatásnak egy olyan elemét keresik, amelynek segítségével támogathatják munkatársaikat egészségük mielőbbi visszanyerésében biztosítva ezzel a cég folyamatos, stabil működését.

A balesetbiztosítások díja adózási szempontból egy esetleges béremeléshez képest, közel negyven százalékkal lehet kedvezőbb, ráadásul a biztosítási díjként elszámolt költség, elismert költségnek minősül, ezért csökkenti a vállalkozás társasági adóalapját.

A tanácsadás díjmentes, készséggel állunk rendelkezésedre az elérhető megoldások feltérképezésében. Kérj ajánlatot most!